hits

Årets blomster

Ute ligger snøen enda, men det er vår i lufta. Nede i kjelleren min vokser det som skal bli årets blomster i hage og krukker. Sådde de første allerede 23.februar. Noen trenger litt lenger tid enn andre og da har jeg god tid til å gjøre de lubne før sesongen starter. Sånn ser de ut nå:

Mannen min har ordnet lys på kommoden på soverommet mitt. Passe temperatur for småbabyene- som jeg kaller de. Da har jeg full kontroll.

Frøene er kjøpt på Plantasjen, Zimtrade, Impecta frøhandel eller samlet inn selv. Billigst var frøene fra Impecta. Kommer til å handle mere der.

Enda kommer det flere. Har hvite og rosa pyntekorg, og store Tagets. Disse sår jeg denne uka for de vokser relativt fort.

Det er artig å følge med på hva som spirer og hvor mange som dukker opp. Kjøpte tre forskjellige hengepetuniaer og der spirer noen bedre enn andre:

Ikke alt er en suksess. Tok frø selv av Ringblomst i høst- og som dere ser kom det ikke opp en eneste plante. Men Dhalia-plantene trives.

Har ei bok hvor jeg skriver hva jeg sår, når og hvordan det går med hver sort. Da kan jeg bla tilbake til et tidligere år og se hva som ble vellykket. Alle frøene har jeg i en todelt boks kjøpt på Ikea. Med lokket på blir ikke frøene skadet i det fuktige drivhuset.

Sånn såg det ut den dagen frøene skulle i jorden. Og de sto i vinduskarmen til de spirte, så flyttet de ned på soverommet mitt.

Da er det bare å la plantene vokse seg større og når de skal prikles skal de få flytte ut i drivhuset. Like spennende hvert år. #blomster #hage #så

Én kommentar

Lilli

13.03.2017 kl.19:09

Spennende :)

Skriv en ny kommentar

myemerennsyk

myemerennsyk

44, Trondheim

Er ei dame på 44år som heter May-Liss. Sliter med ME og migrene, MEN jeg er så mye mere enn bare syk. Derfor denne tittelen på bloggen min. De dagene jeg kan, driver jeg med mye rart. Er full av ideer og liker å tro at jeg er kreativ. Hobbyene mine er hage, interiør, strikking og scrapping. Noe som sikkert vil komme fram her etter hvert. Elsker familien min som består av mann og tre barn i alderen 17, 20 og 23 år. Instagram: May-Liss.opland

Kategorier

Arkiv